Celý týždeň mám chuť na niečo so zemiakmi. V stredu na pive si niekto dal pečené zemiaky, tak som si povedala, prečo to neskúsiť? A prečo sa obmedzovať iba na jeden recept?
Pečené zemiaky so slaninou
zemiaky
slanina
strúhaný syr
Zemiaky som uvarila v šupke v osolenej vode. Narezala som pásiky asi 1/2 cm od seba asi do 3/4 zemiaku. Do medzier, ktoré som vytvorila, som naukladala slaninu, dala som na olejom vymastený pekáč a posypala strúhaným syrom. Piekla som cca 15-20 minút v rúre vyhriatej na cca 200 stupňov Celzia.
Pečené zemiaky s bryndzovou plnkou
zemiaky
bryndza
červená paprika
pažítka
slanina
Zemiaky som uvarila v osolenej vode, rozpolila a vydlabala.
V miske som zmiešala bryndzu, vydlabané striedky zemiakov, pažítku, na drobno nakrájanú papriku a slaninu.
Plnkou som naplnila vydlabané zemiaky a nechala som piecť cca 15-20 minút pri asi 200 stupňoch Celzia.
Bravčové na prírodno na šampiňónoch
Niečo podobné som už varila, ale opakovanie je "Matkou Múdrosti"
bravčové stehno (alebo pliecko)
šampiňóny
cibuľa
olej
soľ a čierne korenie
solamyl
trocha vody
Na oleji som opražila na jemno nakrájanú cibuľu.
Pridala som na rezance nakrájané mäso a opražila som z každej strany, osolila som, okorenila.
Podliala som vodou, zakryla som a nechala som dusiť cca 10 minút. Pridala som na plátky nakrájané šampiňóny, znova som podliala vodou a nechala dusiť ďalších 20 minút.
V troche vody som rozmiešala asi 1 PL solamylu a vmiešala som do mäsa/šampiňónov.
Nechala som ešte 10 minút povariť.
Podávala som celé s pokrájanými cherry-paradajkami.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára