sobota, 1. júna 2013

pečieme: morčacie stehná na kyslej kapuste a zemiakoch / baking: turkey legs on sauerkraut and potatoes

Ďalší piatok z domu, v chladničke iba kyslá kapusta. Čo teraz? Čo "kapustové" som už dávno nejedla? Hmm, čo takto kuracie stehná na kapuste? A čo takto ich zameniť za morčacie? Hmmmm..

Another Friday from home, just sauerkraut in the fridge. What now? What "sauerkraut-ed" I haven't eaten for a while? Immm, what about chicken legs on sauerkraut? What about change them for turkey legs? Immmm..

Morčacie stehná na kyslej kapuste a zemiakoch / Turkey legs on sauerkraut and potatoes

2 morčacie stehná
1 kg zemiakov
cca 0,8-1 kg kyslej kapusty
asi 6 plátkov slaniny
1 cibuľa
soľ a čierne korenie
oregano
bazalka
rasca
mletá červená paprika sladká
olej

2 turkey legs
1 kg potatoes
approx. 0,8-1 kg sauerkraut 
6 slices of bacon
1 onion
salt & pepper
oregano
basil
cumin
sweet paprika
oil

Na dno pekáča som naukladala na plátky nakrájané ošúpané jablko. Do stredu pekáča som vložila kyslú kapustu, na vrch ďalšie jablká, posypala oreganom, bazalkou a obložila cibuľou nakrájanou na plátky. 
I put peeled and sliced apple to the bottom of the pan. Then I put sauerkraut in the middle of the pan, then another apples on the top of sauerkraut. Then I spiced it with oregano and basil and put sliced onion on the top. 

Zemiaky som nakrájala na plátky, osolila, okorenila čiernym korením a rascou, premiešala a naukladala na boky pekáča. 
I sliced the potatoes to the slices, put salt, peper an cumin on it, mixed it and put it around the sauerkraut.

Na zemiaky som rozložila 4 plátky slaniny. Stehná som umyla, očistila, osolila, okorenila čiernym korením a mletou paprikou a položila na vrch. Na stehná som položila zvyšnú slaninu, jemne som celé ofŕkala olejom. 
I put 4 slices of bacon on the potatoes. I washed and cleaned the legs, spiced with salt, pepper and sweet paprika and put at the top of sauerkraut and potatoes. I put the rest of the bacon on the legs and spread a bit of oil all over.

Nepodliala som (ingrediencie pustili šťavu). Zakryla som alobalom a dala piecť do rúry vyhriatej na cca 200-220 stupňov Celzia na cca 1 hodinu. Po asi 45 minútach som odkryla alobal a nechala zapiecť.
I didn't baste (the ingredients will embark some juice). I covered with foil and put into preheated owen (approx. 200-220 degrees Celsius) for about an hour. After about 45 minutes I uncovered the foil and left in the owen for 15 more minutes.








Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára