piatok, 12. decembra 2014

varenie: zapekané kuracie prsia s mrkvou / cooking: baked chicken breast with carrots

Už sú tu skoro Vianoce a verím, že pre väčšinu žien je toto obdobie tak trošku utrpením. Na jednej strane všetko to dobré jedlo, ale na strane druhej dilema, ako to urobiť, aby sa ručička váhy po sviatkoch nevychyľovala z normálu. Ak mi niekto povie zaručený recept, ako sa aj dosýta najesť všetkých sviatočných lákadiel a nepribrať (samozrejme zdravšie, ako to robia bulimičky!!), dostane odo mňa cenu :D

X-mas is almost here and I believe that it is a bit painfull time for a lot of women. All that great delicious food on one hand, but dilemma how to keep weight on the other hand. If there is somebody out there who knows how to eat all that festive foot and not to gain weight (by healthier way than bulimic!!), he will deserve a medal from me :D



Zapekané kuracie prsia s mrkvou / Baked chicken breast with carrots

kuracie prsia
mrkva
cibuľa
cesnak
soľ
karí
maslo
hladká múka

chicken breast
carrots
onion
garlic
salt
curry
butter
flour


Mrkvu som olúpala, nakrájala a dala do zapekacej misy.
I peeled carrots, chopped and put into the baking dish.



Pridala som očistenú a nakrájanú cibuľu a cesnak.
Then I added peeled and cut onion and garlic.



Na zeleninu som dala umyté a očistené kuracie prsia. Osolila a omúčila som.
I put washed and cleaned chicken breast on top of vegetables. I sprinkled it with salt and flour.


Pridala som karí.
Then I added curry.


A nakoniec som pridala maslo a podliala vodou.
And I added butter and basted with water at the end.


Piekla som vo vopred vyhriatej rúre (cca 200°C) asi 1 hodinu.
I baked it in preheated oven (approx. 200°C) for about an hour.


Ako prílohu som podávala ryžu, ale samozrejme každému podľa chuti (zemiaky, prípadne bez prílohy).
I was serving it with rice as side disth, but of course it's up to everyone's taste (potatoes, or without side dish at all).




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára