nedeľa, 9. augusta 2015

kuchyňa: francúzsky rebarborový koláč / kitchen: french rhubarb pie

Idem sa opakovať, ale rada jem. :D :D. A rada pečiem. Paradoxom je, že väčšinu z mojich cukrársko-pekárskych pokusov zvyčajne iba ochutnám, prípadne skoro vôbec. Nemôžem za to, že piecť koláče ma síce baví, ale pri jedení preferujem skôr mäso :D :D :D. Avšak tohto rebarborového koláča sa neviem dojesť. Už som ho piekla dvakrát a ak znova niekde objavím rebarboru, budem ho piecť do úmoru :D :D. Ďakujem blogu kitchenette.cz za inšpiráciu. Myslím, že pre veľký úspech tento recept na Francúzsky rebarborový koláč nebol mojou poslednou inšpiráciou z tohto blogu. 

I am going to repeat myself, but I love eating :D :D. And I love to bake. Paradox is that I just taste a bit or not even that of most of my baking experiments. I cannot help it, I love baking sweets but I prefer eating meat :D :D :D. However, I am unable not to eat this rhubarb pie. I baked it already twice and when I happen on some I will bake it till eternity :D :D. I would love to thank blog: kitchenette.cz for inspiration. I believe that this French rhubarb pie is not the last recipe that inspire me in there.



Francúzsky rebarborový koláč / French rhubarb pie


Náplň / Filling:

500g rebarbory (použila som trošku menej a doplnila som prvýkrát broskyňami, druhýkrát malinami)
2-3 PL trstinového cukru
2-3 cm jemne nastrúhaného čerstvého zázvoru
3 vajcia
70g medu
250g jemného tvarohu
1 PL maizeny
1 balíček vanilkového cukru

500 g rhubarb (I used a little less and first time I added peaches, second time raspberries)
2-3 tbsp cane sugar
2-3 cm of finely grated fresh ginger
3 eggs
70 g of honey
250 g fine curd
1 tbsp cornstarch
1 packet of vanilla sugar


Cesto / Dough:

200g hladkej múky (druhýkrát som použila celozrnnú)
100g roztopeného masla
100g trstinového cukru
1 vajce
štipka soli

200 g plain flour (the second time I used whole grain)
100 g of melted butter
100 g or even less cane sugar
1 egg
pinch of salt


Postup / Method:


Ingrediencie na cesto som zmiešala na hladkú masu a dala som na cca 30 minút do chladničky.

I mixed ingredients for dough to a smooth mass and I put it into fridge for about 30 minutes.


Umytú a očistenú rebarboru som nakrájala na asi 1,5 cm kúsky. Očistené a odkôstkované broskyne taktiež.

I cut washed and cleaned rhubarb into 1,5 pieces. Cleaned and pitted peaches as well.


Pridala som zázvor a cukor a premiešala som.

I added ginger and sugar and mixed it together.


V inej mise som zmiešala zvyšné ingrediencie.

I mixed the rest of ingredients in another bowl.


Vymastila som plech maslom (alebo kokosovým olejom).

I covered baking pie tin with butter (or coconut oil).


Cesto som vyvaľkala tak, aby mi po vložení do formy trochu prečnievali kraje (tie som odrezala a pridala na miesta, kde sa mi cesto roztrhlo). Cesto som popichala vidličkou.

I rolled the dough to make larger circle than my baking tin (I cut off the edges and put in spaces where the dough ripped). I made small holes with a fork.


Na cesto som uložila rebarborovú zmes.

I put the rhubarb mixture on the top of the dough.


Zaliala som tvarohovou plnkou.

I poured the curd filling on the rhubarb mixture.


Piekla som vo vopred vyhriatej rúre (cca 180°C) asi 30-40 minút.

I baked it in preheated oven (approx. 180°C) for about 30-40 minutes.










Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára